Agost, el mes de la desconnexió, les vacances i les BEQUES!

0

És agost, estàs a la platja prenent el sol? De vacances al càmping? En un aeroport esperant un avió? Fent trekking amb la brúixola a la mà? A la piscina remullant el cos? Siguis on siguis no et despistis! perquè en aquests mesos es convoquen la majoria de beques i ajuts als estudis, tant universitaris com no universitaris.

1- A nivell universitari, fins el 15 d’octubre de 2018, ja pots demanar l’acreditació de becari condicional, consisteix a obtenir una acreditació per formalitzar la matrícula sense el pagament previ dels preus públics, per totes les persones que vulguin sol·licitar la beca de caràcter general del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport el curs acadèmic 2018-2019.

Els i les estudiants que disposin d’una credencial de becari de la convocatòria general del curs 2017-2018 (i que hagin estudiat a Catalunya) no han de sol·licitar aquesta acreditació.

Us deixem un vídeo explicatiu  de la Universitat de Barcelona (UB) sobre com demanar  beques i ajuts econòmics a la matrícula.

Accés al formulari MECD

Accés a les beques equitat 

2-Beques convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport  per a estudiants que el curs acadèmic 2018-2019 cursen ensenyaments postobligatoris no universitaris. La sol·licitud s’ha de presentar de l’17 d’agost al 1 d’octubre de 2018.

Les quanties que es poden atorgar són les següents:
a) Quanties fixes
– Quantia fixa lligada a la renda
– Quantia fixa lligada a la residència de l’estudiant durant el curs escolar
– Beca bàsica
b) Quantia variable
– Segons el resultat de la ponderació de la nota mitjana de l’expedient de l’estudiant i de la seva renda familiar.

Accés al formulari de la beca post obligatòria no universitària

Recordeu que si teniu qualsevol dubte podeu demanar hora amb el Servei d’orientació acadèmica trucant al 938891767 o enviant un whats app al 659030481

COMPARTIR